Agenda

UITNODIGING

 

‘Toon me uw tuin en ik zeg u hoe u bent’, schreef een Amerikaans dichter.

Nederland van bovenaf is als een lappendeken. De 56.000 ha particuliere tuinen die Nederland rijk is, zijn zo divers als de makers / beheerders. Toch hebben ze allen één eigenschap gemeen; natuurlijke processen zijn in alle tuinen dezelfde. Dat geldt zelfs voor de 44% van de tuinen die geheel betegeld zijn.

In de lezing van Hans Huitema (ecologisch hovenier bij PAN-Tuinen) laat hij zien hoe we deze processen in ons voordeel kunnen gebruiken. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk maakt hij inzichtelijk:
– Hoe we rekening houden met natuur in onze tuin ons veel werk en geld kan besparen
– Hoe we onze tuin kunnen voorbereiden op droogtes en extreme regenval

– Hoe we leuke dieren in onze tuin kunnen uitnodigen en schadelijke weren

Kortom de zin en onzin van de natuurlijke tuin. Onderwerpen die aan bod komen zijn; biodiversiteit en het belang ervan in onze tuin, afkoppelen van regenwater en het belang van water, het grote belang van kleine beestjes, winterklaar maken op een natuurlijke manier, natuurrijke tuinen zijn onderhoudsarme tuinen en meer

En als nog niet al uw vragen zijn beantwoord is er ruim gelegenheid tot het stellen van de vragen die nog zijn blijven liggen.

Voorafgaand aan de lezing zullen wij u ook kort op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen“Weversteer eo Duurzaam”.

dinsdag 26 november a.s., 20.00u, Filmhuis Oosterbeek, zaal open vanaf 19.45u

Meer informatie? stel uw vraag aan redactie@wevertsraateoduurzaam.nl